+45 2046 3616

Transaktionsanalyse - organisatorisk og individuel udvikling

Circles and arrows displaying the parent, adult, and child ego states.
 
Transaktionsanalyse (TA) er en humanistisk / eksistentiel psykologi, der tilbyder organisationer, ledere og medarbejdere, enkel adgang til et psykologisk sprog, der hjælper til at forstå og arbejde med udvikling og optimering af kommunikation, samarbejde og personlige kompetencer, samt de psykologiske aspekter, der ligger bag og styrer indgroede mønstre såvel i organisationen som hos det enkelte individ. 
 
Her er et par eksempler blandt mange, der er relevant if. til personlig og organisatorisk udvikling:
 
Funktionelle Ego Tilstande
... beskriver kommunikation og adfærd og giver viden om individets kommunikationsmuligheder, og hvordan jeg i forskellige sammenhænge kan opnå ønskede resultater ved bevidst anvendelse af den optimale Ego Tilstand.
 
Strukturelle Ego Tilstande
... beskriver den indre tilstand, som jeg er I, i de forskellige situationer vi kommer ud for i løbet af dagligdagen. Viden om Strukturelle Ego Tilstande giver mig mulighed for i højere grad at kunne styre min indre energi.
 
Psykologiske Klap
... beskriver de påvirkninger, det være sig andres eller egen adfærd, der påvirker min oplevelse af at blive bekræftet. Psykologiske Klap øger stor indflydelse på andre koncepter beskrevet i TA herunder Strukturelle Egotislatnde, altså min indre energi/motivation 
 
Psykologiske Spil
... beskriver en dynamik, som vi uværligt i en stor del af vores liv indgår med andre mennesker. Psykologiske Spil er ofte uproduktive og indeholder negative Psykologiske Klap, der dræner energi fra individet og samspillet i gruppen. 
 
 
 
 
Transaktionsanalyse er i dag verdensomspændende og anvendes indenfor organisatorisk udvikling, rådgivning og undervisning og har den store fordel, at hvadenten du er leder eller medarbejder så har du og din coach/træner et fælles sprog, der betyder, at der kan etableres en ligeværdig udviklingsproces. Ydermere gør Transaktionsanalyse det enkelt for udøveren(e) selvstændigt at arbejde videre med sin/deres proces gennem anvendelse af Transaktionsanalysens værktøjer, modeller og teori.
 
Transaktionanalyse er i sin grundform udviklet af Eric Berne i 50’erne og 60’erne og er sidenhen videreudviklet af talrige psykoterapeuter, psykologer, forskere mv.
 

Udøvelse af TA i Eurpoa er reguleret af den eurpæiske organisation EATA.

Peter W Reves er medlem af EATA samt UKATA (den engelske TA organisation)

 

Vi udvikler ledere, teams og teammedlemmer
Mød nogle af vores kunder
 
 
"Det var tydeligt, at vi rykkede under kurset. Mange kan have glæde af kurset og blive til mere helstøbte mennesker ...  Jørgen Sandby Nielsen, specialkonsulent, Skov og Naturstyrelsen
 
"Jeg har aldrig før været på et kursus, der har givet mig så meget ”med hjem” i bagagen ...  Charlotte Hein, Sekretær 3F
 
"Vi har haft særdeles god nytte af Center for Samarbejde og Ledelse's ekspertise på områder som lederudvikling, udvikling af medarbejdere og teams ... Hans-Martin Friis Møller, Director (CE) at Kalundborg Forsyning A/S
 
 
Hvem er vi?
 
 
 
 
Kontakt os
Skriv en mail og vi vender tilbage hurtigst muligt.

 

Ring mig op!
Har du spørgsmål til vores ydelser eller kurser?
Udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op
inden for en time.